De Veenland Express maakt gebruik van een moderne huifkar (foto Staatsbosbeheer).
De Veenland Express maakt gebruik van een moderne huifkar (foto Staatsbosbeheer).

Veenland Express gaat weer rijden

Algemeen

ZWARTEMEER - Staatsbosbeheer start weer met de de Veenland Express-tochten door het Bargerveen. De eerste is komende zondag.

De tochten met een moderne huifkar zijn een ideale manier om de hoogvenen van Zuidoost-Drenthe te ontdekken. Vooraf wordt het een en ander verteld over het Bargerveen en het Oosterbos. Daarna kunnen de deelnemers vanuit de huifkar genieten van een prachtig uitzicht over uitgestrekte, natte heidevelden. Onderweg vertelt de boswachter over de planten en dieren die er voorkomen, waaronder slangen, vleesetende plantjes en vele vogelsoorten.

Er kan individueel of met kleine groepen worden deelgenomen. Aanmelding is verplicht. Dit kan door een e-mail te sturen naar e.bloeming@staatsbosbeheer.nl of door te bellen met 06-53199389. Hierna ontvangt men informatie over de exacte startlocatie. De kosten zijn 15 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar 5 euro. Dit is inclusief biologische vruchtensapjes tijdens de pauze. Het vertrek is om 14.00 uur. Zie ook www.staatsbosbeheer.nl/veenlandexpress.