Rob de Graaff, die met een wereldgoal Bargeres over het dode punt tilde, vocht menig duel uit tegen BATO. (foto Bennie Wolbers)

Bargeres neemt eerste horde tegen BATO

EMMEN – Voor Bargeres is weg omhoog naar de zaterdag 4e klasse redelijk goed begonnen tegen BATO.

Na een eerste poging van druk zetten door BATO namen de mannen van trainer Geert Aalderink de regie over de wedstrijd en bleven dat ook tot het eind van de wedstrijd volhouden. Helaas vergat Bargeres zich aanvankelijk ook zelf te belonen, iets wat overigens al het hele seizoen speelde, volgens assistent  Mike de Groot: ,,Wij maken het ons vaak onnodig lastig en daardoor kwamen wij ook in deze wedstrijd weer even in de problemen. Wij hadden vanaf het begin van de wedstrijd wel het idee dat wij van BATO konden winnen. Vooral door de noodgedwongen wisselingen kregen wij niet het speloverwicht en hielden daarmee de tegenstander lang in de wedstrijd.”

In de 18e minuut werd door Bargeres eindelijk het zo belangrijke eerste doelpunt gemaakt. Rob de Graaff mocht van ongeveer 25 meter aanleggen voor een vrije bal en hij wist de bal als een streep tussen de mis graaiende handen van de BATO-doelman door in de bovenhoek te schieten (1-0).

In de tweede helft moest er een foutje van de doelman aan te pas komen om BATO op gelijke hoogte te brengen. Terwijl iedereen op en rond het veld al een beetje met de gedachten bij een verlenging was, sloeg Bargeres nog even keihard toe. Het was invaller Nzoka Sirbroo die met zijn treffer vlak voor het eindsignaal Bargeres met een 2-1 overwinning naar de volgende ronde schoot. Zaterdag staat er voor Bargeres een uitwedstrijd tegen VAKO op het programma.

Rob de Graaff, die met een wereldgoal Bargeres over het dode punt tilde, vocht menig duel uit tegen Kloosterburen. (foto Bennie Wolbers)