Het Kabouterpad in de Emmerdennen is een van de genomineerden.
Het Kabouterpad in de Emmerdennen is een van de genomineerden.

Er kan gestemd worden voor de Waarderingsprijs

Gemeente

EMMEN - Drie initiatieven doen dit jaar een gooi naar de Waarderingsprijs van de gemeente Emmen.

Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk. Burgemeester Eric van Oosterhout: ,,We zien dat mensen ook afgelopen jaar weer creatief zijn geweest om mooie initiatieven uit te werken. Het is goed om te zien hoe betrokken de inwoners van onze gemeente zijn. Ook deze keer hebben we initiatieven ontvangen uit meerdere dorpen. Uit de zes inzendingen heeft de jury er drie uitgekozen.’’
De eerste genomineerde is Red de Beukenlaan in Barger-Compascuum. In dit dorp loopt van de katholieke kerk tot aan de begraafplaats een laan waar aan beide kanten een rij beukenbomen staat. Het gaat niet goed met deze bomen. Inwoners van het dorp stellen nu alles in het werk om de bomen van de ondergang te redden.
De tweede genomineerde is het Kabouterpad in de Emmerdennen. Deze route voert door het bos en heeft een lengte van anderhalve kilometer. Langs de route staan palen die er uitzien als kabouters. Een groep vrijwilligers organiseert hier bijzondere activiteiten. Op deze middagen komen honderden belangstellenden uit de hele gemeente Emmen en ver daarbuiten af.
Schoon Nieuw-Amsterdam/Veenoord is de derde genomineerde. Susan Scheper is de oprichter van de deze Facebookpagina. Zo wil zij inwoners van het tweelingdorp motiveren om hun omgeving schoon te houden.
Stemmen kan via emmen.nl/waarderingsprijs of via formulieren die bij de receptie in het gemeentehuis liggen.