Afbeelding

Emmen zoekt kandidaten voor Waarderingsprijs

Algemeen

EMMEN - De gemeente Emmen is op zoek naar kandidaten voor de Waarderingsprijs, die dit jaar voor de derde keer wordt uitgereikt.

Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk. Alle initiatieven en projecten die inwoners voor hun buurt hebben uitgevoerd in 2021 (of dat nog steeds doen), maken kans op de prijs. De initiatieven kunnen tot en met 13 maart worden voorgedragen.

Burgemeester Eric van Oosterhout: ,,In onze gemeente zijn er veel inwoners die iets voor hun wijk of buurt doen. Ook in coronatijd. Er zijn veel initiatieven die voor de waarderingsprijs zijn ingeleverd de afgelopen twee jaar. Dat laat een grote betrokkenheid zien. Met de waarderingsprijs geven we die inwoners een compliment. We hopen dat anderen hun goede voorbeeld volgen”. 

Elke inwoner van de gemeente Emmen kan een initiatief inleveren. Het initiatief mag een idee, plan of project uit eigen buurt zijn of uit een andere buurt binnen de gemeente Emmen. Uit de inzendingen selecteert de een jury een aantal initiatieven. Vervolgens kan er van 1 tot en met 20 april worden gesteld. Dat kan digitaal of via een papieren formulier. Het initiatief met de meeste stemmen wint de Waarderingsprijs en een cheque van 1.000 euro. 

De bekendmaking van de winnaar is op 10 mei, tijdens de waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners.. Meer informatie, zoals de voorwaarden, staat op emmen.nl/waarderingsprijs