Biodiversiteit Oranjedorp was dit jaar onder meer betrokken bij de realisatie van een keverbank.
Biodiversiteit Oranjedorp was dit jaar onder meer betrokken bij de realisatie van een keverbank.

Biodiversiteit Oranjedorp wint eerste Waarderingsprijs

Algemeen

EMMEN - Biodiversiteit Oranjedorp is de eerste winnaar geworden van de Waarderingsprijs van de gemeente Emmen. De prijs is in het leven geroepen voor initiatieven uit de samenleving.

Biodiversiteit Oranjedorp trok met slechts drie stemmen verschil aan het langste eind. Prugelpraot eindigde op de tweede plaats. De prijs werd maandagavond uitgereikt door burgemeester Eric van Oosterhout. Vanwege de coronamaatregelen deed hij dat digitaal. Biodiversiteit Oranjedorp ging naar huis met een cheque van 1000 euro, een beeld gemaakt van zwerfafval door kunstenaar Wim Boer en een bos bloemen. De andere genomineerden kregen een workshop Slim en eenvoudig filmpjes maken

Burgemeester Eric van Oosterhout: ,,In de gemeente zien we prachtige voorbeelden van hoe inwoners initiatieven oppakken om hun wijk of buurt mooier te maken. De gemeente heeft oog voor deze initiatieven en heeft dit jaar voor het eerst de waarderingsprijs uitgereikt. Vijf mooie en verschillende initiatieven zijn genomineerd. Inwoners uit onze gemeente hebben de uiteindelijke winnaar gekozen. Volgend jaar krijgt de waarderingsprijs zeker een vervolg.”

Biodiversiteit Oranjedorp houdt zich bezig met natuurherstel door de inwoners (jong en oud). Prugelpraot organiseert in Schoonebeek gezellige bijeenkomsten voor (groot)ouders over opvoeden. De andere genomineerden waren Koekiebeleid Buitenweg Emmen (waarbij bewoners met de jeugd in gesprek gingen over overlast), de organisatoren van een politieconcert voor 600 ouderen en slachtoffers van een misdrijf in het ATLAS Theater en Eten Verbindt, waarbij de Syrische Vrouwengroep allerlei activiteiten organiseert voor mensen van verschillende afkomst.

Afbeelding