Afbeelding

‘Drakenbootrace op Erica’ dit keer ook met jeugdklasse

Algemeen

ERICA - In Erica wordt zondag 8 september de derde editie gehouden van ‘Drakenbootrace op Erica’. Dit keer is er ook een klasse voor jeugd drakenboten.

De race vindt plaats in het centrum van Erica op de Verlengde Hoogeveense Vaart. Teams van negen personen, acht peddelaars en een verplichte trommelaar, binden de onderlinge strijd aan. Elk team dient minstens twee vrouwelijke peddelaars te hebben. 

Voor de deelnemers belooft de organisatie ‘puur plezier, actie, teambuilding en een enorme stoot adrenaline’. Het publiek kan het spektakel gratis bijwonen. De toegang tot de wedstrijdbaan is bij de Ericase brug.

De jeugdklasse dit dit jaar wordt toegevoegd aan het programma, kent twee leeftijdsgroepen: 8 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 16 jaar. In elke groep kunnen vier jeugd drakenboten deelnemen. Een vereiste bij het aanmelden is wel dat er bij iedere boot minimaal één verantwoordelijke ouder betrokken is. 

Bij de Hubo in Erica zal weer een gezellig terrein worden ingericht, waar een hapje en een drankje verkrijgbaar zijn. Verder zal er voor de kinderen vertier zijn. Na de Drakenbootrace en de prijsuitreiking zal er tot 20.00 uur muziek aanwezig zijn.

Teams kunnen zich aanmelden op www.drakenbootracoperica.nl.