Foto: Humanitas.
Foto: Humanitas.

Zorgen over werkdruk bij Humanitas

Algemeen

EMMEN - Humanitas Emmen & Borger-Odoorn maakt zich zorgen over de toenemende werkdruk van haar vrijwilligers en is daarom dringend op zoek naar nieuwe mensen. 

Coördinator Ronald Brinkman van Humanitas Thuisadministratie maakt zich zorgen. ,,Een tiental vrijwilligers helpt op dit moment ruim veertig mensen hun financiële administratie op orde te krijgen en dit aantal blijft stijgen. Een gemiddelde vrijwilliger begeleidt twee of drie cliënten en is daar twee dagen per week mee bezig, meestal een jaar lang. De problemen worden echter steeds maar ingewikkelder. Om iedereen voldoende aandacht te geven, kunnen we nieuwe vrijwilligers goed gebruiken,’ aldus Brinkman.    

Dankbaar werk

Het werk is volgens de Humanitas-coördinator intensief, maar wel dankbaar weet hij uit eigen ervaring. ,,Je schept orde in een financiële chaos. Dat geeft mensen rust en nieuwe energie. Ik doe dit al jaren en geniet er elke keer weer van.’’
De komst van nieuwe vrijwilligers zal volgens Brinkman tot een aangename verlaging van de werkdruk zorgen. ,,Ik hoop dan ook enorm dat zich mensen zullen melden. Bovendien kunnen er dan meer mensen met financiële problemen geholpen worden. En dat is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen’’, benadrukt de coördinator. Mensen met kennis van zaken die op zoek zijn naar een leuke vrijwilligersjob kunnen contact opnemen met Humanitas.
Voor meer informatie kan men terecht op www.humanitas.nl/afdeling/emmen.