Afbeelding

Topdrukte bij administratiehulp Humanitas Emmen/Borger-Odoorn

Algemeen

EMMEN - Steeds meer mensen zoeken hulp bij het op orde brengen en houden van hun financiële administratie. Dit constateert coördinator Hans Agterberg van Humanitas Thuisadministratie.

Momenteel doen dertig mensen met financiële problemen een beroep op Humanitas Emmen/Borger-Odoorn. Normaal gesproken ligt dat aantal tussen de vijftien en twintig. Agterberg verwacht dat de stijging verder doorzet. ,,Je ziet dat inkomens gelijk blijven terwijl de kosten toenemen. De inflatie neemt toe, brandstof en energieprijzen zijn hoog. De huren blijven stijgen. Dit brengt veel mensen in problemen.’’

Daan Wachtmeester uit Borger deed een beroep op Humanitas. ,,Ik heb een uitkering en kreeg te maken met onverwachte hoge uitgaven. Daar komen de bijna dagelijkse duurder worden boodschappen en stijgende vaste lasten bij. Ik durfde mijn rekeningen niet meer open te maken. Nu krijg ik hulp van een Humanitas-vrijwilliger. Die leert me hoe ik mijn financiële boontjes kan doppen. Gelukkig doet hij dit vrijwillig want zijn hulp is onbetaalbaar.’’

Ondanks de drukte kent Humanitas Thuisadministratie geen wachtlijst en krijgt iedere deelnemer in de gemeente Emmen of Borger-Odoorn binnen een week hulp van een vrijwilliger.  ,,Onze adviezen zijn altijd gratis en  vertrouwelijk’´, besluit Agterberg.

Voor meer informatie kan men kijken op www.humanitas.nl/afdeling/emmen/activiteiten/humanitas-thuisadministratie-emmen.. Humanitas is ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers.