De Syrische Vrouwengroep Emmen.
De Syrische Vrouwengroep Emmen.

Benefietconcert voor slachtoffers ramp in Syrië

Algemeen

EMMEN - In Loods13 in het Rensenpark in Emmen wordt zaterdag 18 maart een benefietconcert gegeven voor slachtoffers van de aardbeving in Syrië. De organisatie is in handen van de Syrische Vrouwengroep Emmen.

Het concert draagt de naam ‘Music Meet & Eat’. Het programma wordt verzorgd door artiesten van zowel Syrische als Nederlandse afkomst. Naast muziek, zang en dans zijn er ook Syrische hapjes, want de Syrische cultuur betekent ook samen eten.

Er treden twee professionele musici op uit Syrië, zangeres Shaza Hayek en violist Bassek Hariri met de artiestennaam Usta-V. De dansgroep Vasara uit Groningen treedt op met oriëntaalse dans. Nour Saadi, de oprichtster van de Syrische Vrouwengroep, zingt samen met haar dochter Jude Bshara een Syrisch lied over vrede en veiligheid. 

Ook Harmonie Euterpe levert een bijdrage. Zo speelt Elma van der Stelt op dwarsfluit. Tania Assa’d van de Syrische Vrouwengroep draagt eigen gedichten voor in het Nederlands. Ook zijn er schilderijen te zien van de Syrische schilderes Oroubah Dieb en van de Emmenaar Ingo Leth.

De interculturele bijeenkomst van de Syrische Vrouwengroep Emmen stond al langer gepland. Er is voor gekozen om een koppeling te maken met de aardbevingsramp, waarbij familieleden en vrienden van de meeste vrouwen in de groep getroffen zijn.

Het benefietconcert duurt van 13.30 tot 16.30 uur. De inloop is vanaf 13.00 uur. De entree is een vrije gift voor de slachtoffers.