De dorpskerk in Schoonebeek.
De dorpskerk in Schoonebeek.

Benefietconcert voor Oekraïne in Schoonebeek

Algemeen

SCHOONEBEEK - In de dorpskerk van Schoonebeek wordt zondag een benefietconcert gehouden. Van 14.00 tot 16.00 uur treedt een groot aantal koren, orkesten en solisten op.

Er wordt medewerking verleend door fanfare De Bazuin, de Crescendo Malletband, Cantando, Clearwater, Friends 2005, het fluitensemble Fluitissimo, organiste Karin Heeling en zanger Willem van Engelenhoven zang. Manuel Claasen opent met een gedicht. Ook Halina Klevtsova zal een gedicht voorlezen. Zij doet dat in het Oekraïens en Elena Egas vertaalt dit en geeft uitleg.

Het publiek wordt gevraagd een gift te doen voor Oekraïne. De hele opbrengst wordt gebruikt voor hulp aan dit door oorlog geteisterde land, want iedereen werkt belangeloos mee. Voor de hulpverlening heeft de concertorganisatie contact met een plaatselijke organisatie in Oekraïne en met de Oecumenische werkgroep in Klazienaveen die al vaker goederen naar Oekraïne bracht. Midden juni zal dat opnieuw gebeuren. Het gaat om direct noodzakelijke levensbehoeften zoals medicijnen, pijnstillers, batterijen, blikken met levensmiddelen, verbandmateriaal, hygiënische middelen enzovoort.

Het initiatief voor dit concert komt van de activiteitencommissie van MFC ‘t Aole Gemientehoes samen met de kerk. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers. Na afloop is er een gezellig samenzijn op het plein. Voor de kinderen zal er een springkussen zijn, gratis beschikbaar gesteld door Ducoverhuur. IJsfabriek De Noordpool schenkt 25 procent van de dagomzet aan het goede doel. Dit geldt ook voor de verkoop frisdranken. Meer informatie is te vinden op dorpsportaalschoonebeek.nl.