De Veenkerk in Klazienaveen-Noord.
De Veenkerk in Klazienaveen-Noord.

Officiële presentatie van ‘De Domeneer van turfland’ in Veenkerk

Algemeen

KLAZIENAVEEN-NOORD - In de Veenkerk in Klazienaveen-Noord wordt zondag 19 maart het eerste exemplaar van de heruitgave van ‘De Domeneer van turfland’ uitgereikt. Fokko Poolman, voorzitter van de Veenkerk, zal het boek in ontvangst nemen.

‘De Domeneer van turfland’ is oorspronkelijk geschreven door Willem de Weerd, de pastoraal werker die van grote betekenis is geweest bij het ontstaan van Klazienaveen-Noord. In een drietal boeken heeft hij zijn pastorale arbeid in het Drentse veen beschreven. Het nu heruitgegeven boek was zijn eerste. 

De heruitgave is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Historisch Klazienaveen, Uitgeverij Lalito en de Veenkerk in Klazienaveen-Noord. Naast de oorspronkelijke tekst zitten in de heruitgave talrijke historische foto’s, de historische wandeling ‘In de voetsporen van de Domeneer van turfland’ en een interview met Wicher Heuving, oud-bestuurslid van de Veenkerk.

Zondag 19 maart is er een jubileumdienst in de Veenkerk in Klazienaveen-Noord ter viering van het 100-jarig bestaan van de kerk. De dienst begint om 14.30. Na afloop volgt om 15.20 uur de uitreiking van het eerste exemplaar van ‘De Domeneer van Turfland’. Fokko Poolman ontvangt het boek uit handen van Jans Jagt van Stichting Historisch Klazienaveen en Koert de Groote van Uitgeverij Lalito.

De Domeneer van turfland is vanaf 20 maart te koop. Meer informatie is te vinden op www.historischklazienaveen.nl en www.veenkerkklazienaveennoord.nl.