Biljarter Harrie Hadderingh, geflankeerd door de oud papierbazen Harry Pietersma (rechts) en Cor Waalkens.
Biljarter Harrie Hadderingh, geflankeerd door de oud papierbazen Harry Pietersma (rechts) en Cor Waalkens.

Stichting Recycling Rietlanden treedt weer op als gulle gever

Algemeen

EMMEN - De Stichting Recycling Rietlanden (SRR) heeft weer eens een flink geldbedrag gedoneerd, dit keer aan biljartclub Moyenne in Emmen. De biljarters zijn bijzonder blij met het gebaar, waardoor de vereniging een nieuwe start kan maken. 

SRR werd ruim 25 jaar gelelden opgericht in de Rietlanden door Harry Pietersma en Cor Waalkens. De stichting zamelt oud papier in en is in de afgelopen kwart eeuw uitgegroeid tot een begrip in de Emmer woonwijk. Het miniproject groeide uit tot grote proporties. Momenteel worden wekelijk vier tot vijf grote containers vol oud papier weggetakeld van hun vaste plek achter de Lidl in winkelcentrum Rietlanden.

Beide mannen zijn uiteraard blij met het succes. Cor Waalkens: ,,Momenteel doen we goede zaken. De prijs voor oud papier is momenteel erg goed. Dat is ook weleens anders geweest. We hebben ook wel voor 2 cent per kilo moeten bikkelen.”

Met de opbrengst steunen ze van alles en nog wat in de woonwijken Rietlanden en Zuidbarge. ‘Door de wijk, voor de wijk’, is het motto van de stichting. ,,Je kunt het zo gek niet bedenken of er gaat geld naartoe”, vertelt Harry Pietersma. ,,We steunen sowieso jaarlijks alle scholen, non-profit organisaties en verenigingen in de wijk. Verder gaat er geld naar allerlei initiatieven die voor mensen in de wijk van belang kunnen zijn.”

De leden van biljartclub Moyenne werden kortgeleden verblijd met een geldbedrag. ,,Daar zijn we enorm blij mee”, stelt bestuurslid Harrie Hadderingh. ,,Door corona hebben we bijna twee jaar niet kunnen spelen. We biljarten namelijk in zorgcentrum De Valkenhof. Daar is alles prima geregeld, maar tijdens corona konden we er bijna niet terecht. Inmiddels spelen we weer volop en mede dank zij de financiële bijdrage van de stichting konden we begin dit jaar een nieuwe start maken.”

In de achterliggende periode is de club nogal wat leden verloren. Wie dus belangstelling heeft om wekelijks op een middag gezellig een biljartje te komen leggen, is op maandag-, woensdag-, donderdag- of vrijdagmiddag van harte welkom.

De oud papiercontainers van SRR zijn op alle werkdagen en op zaterdag tussen 9.00 en 14.00 uur geopend. Dus niet op zon- en feestdagen. Iedereen kan er terecht. Waalkens en Pietersma hebben zelf ook nog wel een wens: ,,Wij zoeken nog naar een of twee andere vrijwilligers die regelmatig een handje komen toesteken. We verdienen er uiteraard niets mee, maar het is enorm dankbaar werk.”