Justin Ripassa.
Justin Ripassa.

Optredens in Grote Kerk tijdens UitFestival Emmen

Algemeen

EMMEN - Stichting Grote Kerk Cultureel neemt deel aan het UitFestival Emmen dat zaterdag 10 september wordt gehouden. In de kerk in het centrum zijn de hele middag optredens.

UitFestival Emmen vindt plaats op diverse locaties in het centrum en het Rensenpark. Het is traditoneel de opening van het nieuwe culturele seizoen met voorproefjes van de optredens die de komende maanden op stapel staan. Dit keer is gekozen voor een opzet waarbij de bezoeker een actieve rol speelt om kunst en cultuur aan den lijve te ervaren. Op het programma staan muziek, dans, theater, beeldende kunst en creatieve activiteiten. Ook voor kinderen is er veel te doen.

In de Grote Kerk zijn er van 13.15 tot 16.45 uur optredens die gratis kunnen worden bijgewoond. Er wordt afgetrapt door Vocaalensemble Magnificat, dat zorgt voor koormuziek van hoog niveau. Aansluitend is het de beurt aan Door van der Keur (zang) en Marco Kuis (gitaar) met jazz en kalme luisterliedjes. Singer-songwriter Justin Ripassa verzorgt het derde optreden en er wordt afgesloten door Toonkunstkoor Emmen met klassieke koorwerken van bekende en minder bekende componisten voor een zo breed mogelijk publiek.