Het festival mag zich altijd in een uitstekende belangstelling verheugen.
Het festival mag zich altijd in een uitstekende belangstelling verheugen.

Tiende editie Alles Kids in Drenthe in Emmen

Algemeen

EMMEN - De stadsvloer in Emmen is zaterdag 18 en zondag 19 juni het toneel van de tiende editie van het grootste en gratis kinderfestival Alles Kids in Drenthe.

Beide dagen is de stadsvloer van 11.00 tot 17.00 uur een groot speelparadijs. Alles Kids in Drenthe is een festival dat alles samenbrengt wat kinderen ongeacht afkomst en financiële situatie leuk vinden. Lokale, regionale en aansprekende landelijke organisaties, ondernemers, verenigingen, en vakantieparken creëren samen één grote speel- en beleefomgeving.

Vaste deelnemers zoals de politie en de brandweer zijn natuurlijk aanwezig, maar ook nieuwe deelnemers zijn er dit jaar, zo zijn onder meer Hunebedcity en Urban Jump nieuwe namen die men op de stadsvloer kan tegenkomen. Terug van weggeweest zijn er ook een aantal, zoals het Veenpark en attractiepark Slagharen.

Belangrijk onderdeel van het festival is Kiddy’s Kittige Concert. Populaire artiesten die kinderen helemaal te gek vinden treden op op het podium bij de Grote Kerk. Deze editie zijn er onder andere optredens van Silver Metz, Sterre Koning en Mylene & Rosanne.