De tekenwedstrijd staat in het teken van Pasen.
De tekenwedstrijd staat in het teken van Pasen.

Paas-tekenwedstrijd van Polleke Buitenbieb

Algemeen

EMMEN - Polleke Buitenbieb in Emmen organiseert een tekenwedstrijd rondom Pasen. Werkstukken kunnen tot 1 mei worden ingeleverd op het adres Laan van het Kwekebos 375 in Emmerhout.

Bij Polleke Buitenbieb kunnen 24 uur per dag en 7 dagen per week boeken worden geleend. Daarnaast organiseert de vrijwilligersorganisatie geregeld wedstrijden waaraan jong en oud gratis kunnen deelnemen. Dit keer dus een tekenwedstrijd. 

Het thema Pasen mag ruim worden geïnterpreteerd, variërend van een oma die haar paasei opeet en onder de chocolade komt te zitten tot paasbroodjes, paashazen, het bijbelse verhaal, paasbomen enzovoort. De jury laat zich graag verrassen. De beoordeling is in handen van schrijfster en kunstenares Gonny Smeulders-Veltman, tevens de initiatiefnemer van Polleke Buitenbieb. Zij volgde de opleiding tekenen aan de kunstacademie in Arendonk (België).

Wie liever schildert, haakt, breit, borduurt, zaagt en timmert of een collage maakt, kan in plaats van een tekening ook een ander werkstuk inleveren. Als het maar met Pasen te maken heeft en voor 1 mei is ingeleverd met vermelding van naam, adres en leeftijd. De winnaars krijgen hun prijs thuis bezorgd. Zoals gebruikelijk maakt men kans op boeken en nekhangers.