Dit beeld is pas volgend jaar weer te zien in Emmen.
Dit beeld is pas volgend jaar weer te zien in Emmen.

Oktoberfest bij Grote Rietplas gaat niet door

Algemeen

EMMEN - Het Oktoberfest bij de Grote Rietplas in Emmen gaat niet door. Organisator Laurens Meijer zet een streep door het evenement vanwege de coronabeperkingen.  

,,Het maximum aantal bezoekers ligt op 750 en dat is te weinig om het feest door te laten gaan. Financieel kan het gewoon niet uit’’, aldus Meijer. Een ander probleem is de aanhoudende onzekerheid doordat coronaregels nog altijd kunnen worden aangepast. ,,Met zoveel onzekerheid is het moeilijk om iedereen een datum vast te laten houden in de agenda’’, zegt Meijer. Al met al werken er aan het Oktoberfest ongeveer honderd mensen mee.

Meijer vindt ook dat er ten aanzien van coronaregels met twee maten wordt gemeten. ,,Het is onbegrijpelijk als je ziet wat er wel mag op het circuit van Zandvoort en in een voetbalstadion, maar niet bij evenementen of activiteiten in de horeca. Het kan de komende maanden allemaal nog veranderen, maar die onzekerheid geeft teveel stress en zorgen. We doen het dus niet.”

De organisator kijkt nu naar 2022 als het Oktoberfest op 17 september wordt gehouden. De duizenden toegangskaarten die inmiddels zijn verkocht, meer dan voor de eerste editie in 2019, zijn ook volgend jaar geldig. Wie dat wil, kan echter ook zijn geld terugkrijgen. Informatie hierover staat op oktoberfestmm.nl. ,,En wie ons een warm hart toedraagt, kan zijn of haar ticket ook doneren”, zo besluit Meijer.