De partners bekrachtigen de samenwerking met het zetten van hun handtekening.
De partners bekrachtigen de samenwerking met het zetten van hun handtekening.

Regio zorgt voor mbo-4 opleiding metaaltechniek

Algemeen

EMMEN - De lokale metaalbedrijven in Zuid- en Oost-Drenthe, Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe, RTC Hardenberg en het MBO Techniek van Drenthe College in Emmen gaan een mbo-4 opleiding metaaltechniek aanbieden.

De uitbreiding betekent dat er een doorlopende leerlijn ontstaat als aanvulling op de bestaande opleidingen op niveau 2 en 3. Hiervoor wordt door de initiatiefnemers nauw samengewerkt met STODT. Dat is al 39 jaar de landelijke technische bedrijfsopleider voor de maakindustrie. 

Voor de nieuwe mbo-4 opleiding wordt samengewerkt met de vakscholen BVT en RTC (met eigen faciliteiten en machines), STODT (gespecialiseerd in technisch onderwijs) en Drenthe College (waar algemene vakken worden gegeven en studenten hun diploma behalen). Dit maakt deel uit van een groter samenwerkingsverband tussen Drenthe College, Noorderpoort en Alfa-college. Zo blijft het vakonderwijs in metaalbewerking in de regio bestaan en biedt het enorme kansen voor de regionale metaalbedrijven.

Opwaardering

En er is nog meer goed nieuws. De machines waarmee gewerkt wordt, krijgen een flinke opwaardering dankzij steun van Skills4Future, de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe en de provincie. Een modern machinepark verbetert de kwaliteit van het onderwijs en sluit zo beter aan op de huidige en toekomstige vraag vanuit het bedrijfsleven. De studenten werken tijdens hun opleiding met zeer geavanceerde machines. Daarmee hebben ze een groot voordeel wanneer ze de arbeidsmarkt betreden.