De heren van Bedrocks konden het niet bolwerken. Foto: Bert Springer.
De heren van Bedrocks konden het niet bolwerken. Foto: Bert Springer.

Kinderburgemeester opent BeeBalldag Bedrocks

Sport

EMMEN - Kinderburgemeester Jayvion Hasewinkel opent zondag landelijke BeeBalldag bij hondbalvereniging Bedrocks in Emmen.

Aan dit honk- en softbalevenement voor de jongste jeugd doen ruim 550 kinderen in de leeftijd tussen de vijf en tien jaar mee. Het is een jaarlijks terugkerend toernooi voor de jongste jeugd, dat verschillende honkbal-en softbalverenigingen in samenwerking met de KNBSB organiseren. Er wordt gespeeld in Oosterhout, Almere, Rotterdam, Haarlem en Emmen.
BeeBall is een stoer en flitsend spel, waarbij de kinderen op een leuke en speelse manier vertrouwd raken met het honkbal en softbal. Door de kleine teams en de eenvoudige spelregels leren ze gemakkelijk slaan, gooien en vangen, wordt iedereen bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Teamgeest, sportiviteit en speelplezier staan bij het BeeBallen voorop.

Het eerste team van Bedrocks verloor zondagmiddag op de Meerdijk de koppositie door in een rommelige wedstrijd met 7-11 te verliezen van The Blokes uit Veendam dat daarmee ook de koploper is geworden. Het tweede team had in de morgen weinig in te brengen tegen Caribe 3 uit Groningen en verloor met 4-19. De Emmer jeugdteams wisten zaterdag de bal beter te raken. In Leeuwarden won het U21 Bedrocks/Cubs combiteam met 5-13 van Northern Stars. Op de Meerdijk won het U12 team met 7-3 van Knights uit Leek en het U15 Bedrocks/Cubs combiteam behaalden mede door een fraaie 3-honkslag van Vincent Ester een 11-2 winst op The Blokes.