Afbeelding

BeeBalldag bij Bedrocks op sportpark Meerdijk

Sport

EMMEN - Bedrocks neemt zondag deel aan de landelijke BeeBalldag. Dit honkbal- en softbalevenement voor kinderen vindt plaats op sportpark Meerdijk. De officiële opening zal om 12.30 uur worden verricht door Jayvion Hasewinkel, kinderburgemeester van Emmen. 

De BeeBalldag is een jaarlijks terugkerend toernooi voor de jongste jeugd, dat verschillende honkbal-en softbalverenigingen in samenwerking met de KNBSB organiseren. Dit jaar wordt het toernooi gespeeld op vijf locaties verspreid over het land, waaronder dus Emmen. In totaal hebben 60 teams met ruim 550 deelnemers zich opgegeven voor het toernooi voor kinderen tussen de vijf en tien jaar. Daarvan komen vijf teams met 26 spelers op de velden van Bedrocks in actie.

BeeBall is een stoer en flitsend spel, waarbij de kinderen op een leuke en speelse manier vertrouwd raken met het honkbal en softbal. Door de kleine teams en de eenvoudige spelregels leren ze gemakkelijk hoe te slaan, gooien en vangen, wordt iedereen bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Teamgeest, sportiviteit en speelplezier staan bij het BeeBallen voorop.

Het sportieve evenement vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats. Naast het BeeBall-toernooi worden er gedurende de dag allemaal leuke activiteiten voor de kinderen en hun familie en vriendjes georganiseerd. Zo is er een springkussen en kunnen de kinderen geschminkt worden. Bedrocks nodigt iedereen van harte uit om langs te komen op sportpark De Meerdijk en te genieten van een heerlijke sportieve dag in de buitenlucht, die rond 15.30 uur wordt afgesloten.