Afbeelding

SVBO en Emmen pakken overwinning

Sport

BARGER-OOSTERVELD - In de zondag 1e klasse E was SVBO op het eigen kunstgras aan de Parkstraat de bovenliggende partij tegen Germanicus. 

Na bijna 20 minuten was het Jelmer Scholten die de score voor de Barger-Oostervelders opende na een mooi solo van Ronald Gerdes. Gezien het beeld van de eerste helft was dit zeker verdiend. Even daarvoor verloor Dylan Wessels een één-op-één-situatie met Germanicus- doelman Jehovah Mendes. Na wat gele kaarten over en weer gingen de spelers met de 1-0 stand aan de thee. In de tweede helft wist SVBO met een aantal aanvallen de wedstrijd al vrij snel in het slot te zetten. In de 48e minuut scoorde Emiel Seigers de 2-0 en uitblinker Ronald Gerdes bepaalde de eindstand op 3-0.
In deze klasse deed ook buurman Emmen goede zaken door met 3-1 de thuiswedstrijd tegen Roden te winnen. De broertjes Fik werden in deze wedstrijd de spelers van de wedstrijd want nadat Davando Fik in de 14e en 30e minuut voor ene 2-0 voorsprong had gezorgd, was het broertje Djairo die voor de 3-0 voorsprong zorgde. Roden had hier totaal geen antwoord op en wist in de slotfase via Mettari van der Graaf nog wel de eretreffer te maken. Eindstand 3-1.