Doelman De Boer pakt een Bargeres-inzet. Foto: Bennie Wolbers.

CEC weet koploper Bargeres op nederlaag te trakteren (4-2)

EMMER-COMPASCUUM - In de zaterdag 5e klasse G heeft CEC de thuiswedstrijd tegen het hogegeplaatste Bargeres na een 3-1 ruststand met 4-2 weten te winnen.

De blauwhemden van trainer Reinier Pruin kwamen al vrij vroeg op 1-0 door een doelpunt van Brian van der Brug, maar Casper Dorgelo, de topscorer van Bargeres, wist vrij snel daarna de 1-1 binnen te schieten. De ploeg van trainer Geert Aalderink, die als trainer ook al bij CEC actief is geweest, moest wel toezien hoe de thuisclub weer op voorsprong kwam via Roy Zuidema (2-1). Die stand was een goede weergave van het wedstrijdverloop. Op slag van rust leek CEC de wedstrijd in het slot te gooien nadat Marciano Hummel binnen de zestien een doorgebroken speler onderuit haalde. De toegekende strafschop werd door Dylan Snijders binnen geschoten: 3-1.
Na de thee was het Bargeres dat de spanning weer snel terugbracht via een tweede treffer van Casper Dorgelo, nu met 11 treffers topscorer in de 5e klasse G. De ploeg ging weer vol druk zetten en de toeschouwers zaten op de 3-3 te wachten, maar Roy Zuidema kon even later ongehinderd de bal diagonaal binnen schieten (4-2) en daarmee was het verzet van Bargeres wel gebroken. CEC trainer Rienier Pruim was na afloop tevreden over de uitslag, maar vond Bargeres wel de beter voetballende ploeg. Zijn collega Geerst Aalderink dacht er net zo over, want op basis van de eerste helft won CEC verdiend, maar Bargeres had in de tweede helft meer verdiend dan deze nederlaag waardoor het de koppositie nu heeft overgedaan aan Steenwijk.