Vitor Soares (20) knalt de bal tussen twee Waskemeer -erdedigers door in de verste hoek. Dat betekent 3-3. Foto: Bennie Wolbers.

SVBO op zijn Duits langs Waskemeer

BARGER-OOSTERVELD - SVBO heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Waskemeer met 4-3 gewonnen.

Gemakkelijk ging het de mannen van trainer Jan Moes niet af, want binnen twee minuten stond de ploeg op achterstand wegens het benutten van een strafschop na een handsbal binnen de zestien. Na een kwartier spelen leken de geelzwarten een moeilijke middag tegemoet gaan nadat Waskemeer een 0-2 voorsprong nam. Jan Moes: ,,Waskemeer was in de eerste helft de betere ploeg, maar na de thee hebben wij het weer recht kunnen breien. In de 48e minuut wist Stan Wolbers, met zijn vijfde van dit nieuwe seizoen, de aansluitingstreffer te scoren. 1-2, maar Waskemeer wist ruim 10 minuten later de mage weer op twee te brengen. In het laatste kwartier was het uiteindelijk eenrichtingverkeer op het Waskemeer-doel en dat had succes”. Linkerspits Vitor Soares zorgde in de 75e en 85e minuut met twee treffers voor een 3-3 gelijke stand. De nederlaag leek afgewend, maar SVBO wilde meer en bleef druk houden. In de allerlaatste minuut werd die inzet beloond. Een inzet van Nick Duursma werd van richting veranderd en sprong buiten bereik van de graaiende Waskemeer-doelman tegen het net (4-3). Op basis van de tweede helft hebben wij verdiend gewonnen’’, aldus Moes.