Terwijl Marcel  Sulmann (16) toekijkt, scoort zijn aanvoerder Bram Goeree de 3-1. Foto: Bennie Wolbers.
Terwijl Marcel Sulmann (16) toekijkt, scoort zijn aanvoerder Bram Goeree de 3-1. Foto: Bennie Wolbers.

SVBO-zaterdag heeft bliksemstart

Algemeen

BARGER-OOSTERVELD  - De zaterdagvoetballers van SVBO hebben zaterdag een bliksemstart gemaakt in 4D. De thuiswedstrijd tegen Mussel werd na een 2-1 ruststand met 5-1 gewonnen.

De geelzwarten moesten het zonder trainer Jan Moes doen. Hij zat in afwachting van de uitslag van een coronatest thuis in quarantaine. SVBO begon direct sterk aan de wedstrijd. In de 8e minuut opende Nick Hekman de score via een fantastische volley vanaf een meter of twintig: 1-0. SVBO bleef daarna de betere ploeg, ook al probeerde Mussel er soms wel snel uit te komen. Vanuit de omschakeling kon SVBO op rechts doorbreken en was het Michael Geerts, die een goede voorzet prima afrondde: 2-0.  

Vanaf dat moment kwam er enige twijfel bij de geelzwarten, want SVBO liet zich toch wel vrij gemakkelijk op eigen helft vastzetten. Na een overtreding ter hoogte van de middenlijn was er op slag van rust een snelle spelhervatting bij Mussel. Rien Boels kwam alleen voor SVBO-doelman Jarno Brands en maakte geen fout: 2-1. 

Trainer Giavanni Agkün drukte in de rust zijn mannen op het hart dat er toch nog even wat moest gebeuren. Na de thee pakten de Barger-Oostervelders het na enkele wissels weer beter op. SVBO gooide in de 65e minuut de wedstrijd in het slot nadat Bram Goeree een vrije bal goed met zijn hoofd tot doelpunt had gepromoveerd: 3-1. Even later scoorde Nils Spakman de 4-1 en een minuut later mocht Bram Goeree een strafschop nemen nadat scheidsrechter Theo Hein duwen binnen de zestien had geconstateerd. De SVBO-aanvoerder maakte vanaf de stip geen fout en bepaalde de eindstand op 5-1.