Paul Gladon draagt de rest van het seizoen het shirt van FC Emmen. Foto: FC Emmen.
Paul Gladon draagt de rest van het seizoen het shirt van FC Emmen. Foto: FC Emmen.

Gladon en Adzic nieuwe aanwinsten FC Emmen

Sport

EMMEN - FC Emmen heeft twee nieuwe spelers aangetrokken. Het gaat om spits Paul Gladon en oude bekende Luka Adzic.

Paul Gladon maakt het seizoen af bij FC Emmen. De spits heeft in Drenthe een contract getekend tot de zomer, nadat hij vorige week zijn contract bij Willem II liet ontbinden. De inmiddels 28-jarige spits doorliep de jeugdopleiding van Sparta, waar hij in 2011 zijn debuut maakte in het eerste elftal. Vervolgens speelde hij in Nederland nog voor FC Dordrecht, Heracles Almelo, FC Groningen en Willem II. In het buitenland droeg hij de kleuren van Wolverhampton Wanderers en Sint-Truiden.

Luka Adzic, die al eerder voor FC Emmen uitkwam, wordt gehuurd van het Belgische RSC Anderlecht. Daarvoor speelde hij bij Rode Ster Belgrado waar hij de volledige jeugdopleiding heeft doorlopen. De 22-jarige linkspoot kwam vorig seizoen tot drie optredens in het Drentse rood-wit, namelijk de laatste drie duels voordat de competitie werd beëindigd. Hij wist één keer het net te vinden.

,,Met Luka voegen we meer diepgang en aanvallende kwaliteiten toe aan de selectie,” aldus voorzitter Ronald Lubbers. ,,Bovendien kent hij het grootste deel van de groep al, net als de manier van spelen. Hij heeft zijn waarde hier vorig seizoen al bewezen, we hopen dat hij ons kan helpen in de strijd om handhaving.”