Afbeelding

NWVV kan blijven hopen op klassebehoud

NIEUW-WEERDINGE - NWVV heeft de eerste ronde van de nacompetitie overleefd door op eigen veld met 3-1 van Tiendeveen te winnen.

In een eerste helft waarin beide ploegen niet tot scoren wiste te komen, was NWVV wel de betere ploeg en zag het binnen twee minuten een kopbal van Marko Mihalji rakelings over de deklat vliegen. De rust ging in met een 0-0 stand. NWVV begon ook de tweede helft voortvarender. Tiendeveen werd daarna wel wat gevaarlijker, maar doelman Damy Sinot pakte een paar belangrijke ballen en NWVV werd weer sterker. Aanvallen via Prins, Van Elten, Duursma en Mihalji werden niet goed afgerond. Na bijna een uur spelen was het Roy Supér die na het doorkoppen van de bal door Peter van Elten de bal in het Tiendeveen doel schoot. 1-0. Een kwartier voor tijd was het Marko Mihalji die de verlossende 2-0 scoorde. Tiendeveen deed daarna wat terug en kreeg via Yusuf Ucan in een klutssituatie in de zestien weer de aansluiting. 2-1.
Vijf minuten voor tijd bepaalde Roy Supèr met zijn tweede van de middag de eindstand op 3-1. Zaterdag speelt NWVV de finale voor klassebehoud op neutraal terrein tegen Corenos uit Roodeschool.