Fit Boys kende het gevaar van Marko Mihalji, die na zijn doelpunt in de beginfase steeds omringd werd door een aantal tegenstanders. Foto: Bennie Wolbers.

NWVV laat vlak voor tijd de winst uit handen glippen

NIEUW-WEERDINGE  - In de zaterdag 4e klasse D heeft NWW na ruim 90 minuten genoegen moeten nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Fit Boys.

Met deze uitslag is er geen sprake meer van rechtstreekse degradatie, maar is nu het niet spelende BSVV het kind van de rekening geworden. Deze ploeg degradeert naar de 5e klasse G. Het blijft in de strijd om lijfsbehoud nog wel spannend. NWVV staat twaalfde met 19 punten uit 21 wedstrijden, maar heeft nog wel wedstrijden tegen de nummers 1, 2 en 3 van de huidige stand op het programma staan.
De inhaalwedstrijd van NWVV begon voortvarend, want binnen drie minuten kwam de ploeg op voorsprong via Marko Mihalji, die de bal uit een voorzet van Raymond Aardema keurig in de linkerbovenhoek kon koppen. 1-0. Dat beloofde dus wat voor de mannen van trainer Johan Hollen.
In de tweede helft golfde het spel op en neer, waarbij zowel NWVV als Fit Boys wel mogelijkheden kreeg om te scoren, maar zonder succes. Het spel werd daarna ook op fysiek vlak wat minder leuk. Met nog enkele minuten te gaan leek NWVV de drie belangrijke punten in huis te houden, maar vlak voor tijd scoorde invaller Ivo van Ewijk de 1-1 en dat werd ook de eindstand.