NWVV belaagt het Friese doel, maar deze poging levert geen doelpunt op. Foto: Bennie Wolbers.

NWVV kan het niet bolwerken tegen sterk Waskemeer (2-6)

NIEUW WEERDINGE  - In de zaterdag 5e klasse G is NWVV op eigen veld tegen een gevoelige 6-2 nederlaag aangelopen tegen het Friese Waskemeer.

De tegenstander uit de gelijknamige plaats was eigenlijk de gehele wedstrijd de beter voetballende ploeg. Binnen tien minuten keek NWVV al tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Virgil Muller. Ongeveer 20 minuten later begon de periode dat spits Mitchell Schievels zich tot een kwelgeest voor NWVV ontpopte. Eerst scoorde hij de 0-2 en Jasper Jansen bracht de spanning even weer terug door de aansluitingstreffer te maken (1-2).

Gelijke hoogte

In de tweede helft probeerde NWVV wel op gelijke hoogte te komen, maar Mitchell Schievels ontnam de thuisclub alle hoop op een goed resultaat. Binnen een kwartier wist hij met twee treffers de wedstrijd in het slot te zetten (1-4). Danny Holband (1-5) en weer Mitchell Schievels zorgden voor een 1-6 stand. Uiteindelijk werd het nog 2-6 door een treffer van de in de tweede helft ingevallen Marko Mihalji. Door deze ruime nederlaag en een negatief doelsaldo zakte NWVV terug naar een zesde plaats op de ranglijst.

Komende zaterdag moeten trainer Johan Hollen en zijn mannen naar Fit Boys dat evenveel punten heeft. De inzet zal dan zeker zijn de smadelijke nederlaag tegen Waskemeer zo snel weg te doen vergeten.

Weiteveense Boys

In dezelfde klasse maakte Weiteveense Boys werk van het doelstelling om promotie naar de vierde klasse af te dwingen. De ploeg won met 3-1 van JVV. De doelpunten werden gemaakt door Jesper Scherpen (2) en Twan Imming. De Boys spelen zondag de uitwedstrijd tegen de nummer drie op de ranglijst, SVBC.