De lopers krijgen een afstand van 60 kilometer voor de kiezen. Foto: Cyril Emmaneel.
De lopers krijgen een afstand van 60 kilometer voor de kiezen. Foto: Cyril Emmaneel.

Sperwers 60 Hondsrugestafette gaat nu echt van start

Sport

EMMEN - De EAC De Sperwers 60 Hondsrugestafette, die in 2020 vanwege corona moest worden afgelast, wordt zondag 15 mei alsnog gehouden.

De deelnemende teams zullen starten op de atletiekbaan van Groningen Atletiek en finishen bij Sigrid’s Garden in Emmen. 7 maart 2020 bestond atletiekvereniging De Sperwers uit Emmen zestig jaar. Ter gelegenheid daarvan stond estafetteloop op het programma, maar die moest dus worden afgeblazen.

De Sperwers 60 Hondsrugestafette is een laagdrempelige estafetteloop over de Hondsrug van Groningen naar Emmen over een afstand van 60 kilometer voor lopers van elk niveau. En het is een evenement dat met een individuele inspanning opgaat in een gezellige sportieve en sociale groepsprestatie met aan het einde een mooie en speciale herinnering uitgereikt door burgermeester Van Oosterhout en de voorzitter van De Sperwers, Anne-Sophie Kok, en een gezellige finish bij het inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen. De eerste lopers worden rond 16.15 uur bij de finish verwacht.

Aan de estafetteloop werd destijds een sponsoractie gekoppeld, waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan Sigrid’s Garden, een inloophuis voor oncologiepatiënten en hun naasten. De voorinschrijving en de sponsoractie waren zo succesvol dat werd besloten om toen alvast een deel van het bedrag te overhandigen aan Sigrid’s Garden. Ook werd het Nationaal Fonds tegen Kanker bereid gevonden het sponsorgeld te verdubbelen tot maximaal 10.000 euro. Het resultaat was een voorlopig bedrag van ruim 20.000 euro.