Roy Super, die deze middag niet verder kwam dan één treffer, geeft Willem van Harskamp het nakijken. Foto: Bennie Wolbers

NWVV delft onderspit in duel met koploper SETA

NIEUW-WEERDINGE - NWVV heeft zaterdag met 1-5 van koploper SETA verloren.

SETA was de beter voetballende ploeg. De gasten kwamen al in de 7e minuut op voorsprong door een doelpunt van Robin van den Dries. NWVV probeerde het onder aanvoering van Roy Super wel, maar kon met de zware wind tegen niet echt gevaarlijk worden.

Na de hervatting dacht NWVV met de wind mee beter weerstand te kunnen bieden, maar mede door een merkwaardige beslissing van de scheidsrechter om Milan Buursma na ongeveer tien minuten met rood van het veld te sturen na een duel met een aanvaller van SETA, liep het anders. Dat was wel een keerpunt in de wedstrijd ten nadele van NWVV, want in het volgend kwartier wist Jeroen Buurke, met 26 treffers de topscorer in 5F, met twee treffers uit een snelle omschakeling de overtalsituatie wel uit te buiten. NWVV kwam daarna nog wel even terug via Roy Super(1-3), maar nadat de scheidsrechter nu wel verzuimde om NWVV een strafschop te geven gaf NWVV het verzet op. Uiteindelijk bepaalden Noha Schuur en Jarno Giezen de eindstand op 1-5.