Azzeddine Toufiqui, hier in duel met Peer Koopmeiners, kon deze wedstrijd ook niet het verschil maken voor FC Emmen. (foto Gerrit Rijkens)

FC Emmen laat dure punten liggen bij Jong AZ

WIJDEMORMER - FC Emmen is maandagavond in Wijdemormer niet verder gekomen dan 0-0 tegen Jong AZ. De Drentse club kreeg voor rust drie mogelijkheden op de voorsprong, maar in het tweede bedrijf waren de beste kansen voor de thuisclub en dus was het gelijkspel een goede afspiegeling van de krachtsverhouding.

FC Emmen kon niet overtuigen op het kunstgras, ook al waren de beste kansen in de eerste helft wel voor de Drenten. Rui Mendes zag een inzet gekeerd worden door doelman Beau Reus. De rebound van Jasin-Amin Assehnoun werd op de doellijn gered door Joey Jacobs. Ook Oussama El Azzouzi en Jari Vlak kregen kansen, maar wisten de prima doelman van Jong AZ, Beau Reus, niet te passeren.

Aan de andere kant stond Michael Brouwer weer goed te keepen. Hij sleepte zijn ploeg er in de tweede helft doorheen. In één aanval redde Brouwer op een schot van  Taabouni, daarna knalde  Koopmeiners de bal op de lat en de tweede rebound van Barasi was een prooi voor Brouwer. Vlak voor dat moment had Emmenaar Thijs Oosting nog een kans, maar zijn kopbal ging net over.