Afbeelding

HOC komt net te kort tegen Achilles 1894

Sport

ODOORN - Zaterdag 2e klasser Achilles 1894 uit Assen kreeg het afgelopen zaterdag op het sportpark van Exloo niet cadeau van zondag 3e klasser HOC. De Hunso Oring Combinatie vocht voor wat het waard was, maar moest uiteindelijk toch toezien hoe de Assenaren er met de volle winst van door gingen en zich voor de 2e knock-out ronde van de beker wisten te plaatsen. 

Vanaf het begin was Achilles 1894 de bovenliggende partij met meer balbezit en kreeg het al vrij snel een kans via Leon Regtop. Die vond in een één op één situatie doelman Marten Ritsema op zijn weg. Kort daarop was het wel raak want via een schot van Jasper Klok kwamen de gasten op 0-1. Vlak voor de thee werd het ook nog 0-2 toen de bal uit een hoekschop door een HOC-verdediger van richting werd veranderd. 

Na de thee probeerde HOC iets terug te doen, maar het was Leon Regtop die zijn ploeg op 0-3 zette. De thuisclub wist in het laatste kwartier de spanning weer terug te brengen. Invaller Mark Weerink kopte de 1-3 binnen en na een overtreding binnen de zestien mocht Frank Fokke een strafschop nemen. Hij maakte geen fout: 2-3. Frank Fokke had zelfs nog voor een stunt kunnen zorgen, maar hij mist een tweede strafschop.