Afbeelding

SVBC in slotfase langs Weiteveense Boys

WEITEVEEN – SVBC heeft in de slotfase de volle winst gegrepen tegen Weiteveense Boys. Na een 1-0 ruststand werd het 1-2, waardoor de drie punten mee gingen naar Barger-Compascuum.

De Weiteveners kwamen al in de 3e minuut op 1-0 door Dennis Rock die een goede voorzet van Rencko Niers met een kopbal doeltreffend afrondde. Ook in het verdere verloop van de eerste helft was Weiteveense Boys de betere ploeg en kreeg het goede kansen om de voorsprong uit te bouwen. De mogelijkheden werden niet verzilverd.

In de 40e minuut wist SVBC via een frommelgoal van Tim Funke op 1-1 te komen. Dit werd ook de ruststand. In de eerste tien minuten na de hervatting was Weiteveense Boys de betere ploeg. Dennis Rocks verzuimde de thuisploeg opnieuw op voorsprong te zetten. In het laatste half uur had SVBC het betere van het spel. De beloning kwam in de 81e minuut toen doelman Frank Peters bij een diepe bal buiten de zestien een eigen speler raakte en SVBC-spits Kevin Geerts gemakkelijk de 1-2 kon scoren.

Voor Weiteveense Boys-trainer Andre Steenhuis was de nederlaag een bittere pil, want zijn ploeg had volgens hem beter verdiend.