Afbeelding

DVC’59 is van de hatelijke nul af

Sport

EMMERSCHANS – DVC ’59 is na drie nederlagen op rij eindelijk van de hatelijke nul af. Tegen het hoger geplaatste EHS’85 werd zondag met 2-2 gelijk gespeeld.

De Dordtenaren kwamen in de 17e minuut op 0-1 door Jeffrey Mink die goed anticipeerde op een steekpass van Roy Sibon. Doordat EHS ’85 niet haar beste dag beleefde, kon DVC’59 deze voorsprong lang vasthouden en zelfs na een half uur spelen uit te bouwen via een treffer van Henk Hidding. Hij kreeg de bal in de zestien gelukkig voor de voeten: 0-2 en dat werd ook de ruststand. Gezien de kansen was dat nog maar een magere afspiegeling van het overwicht, hoewel doelman Rob Jeuring vlak voor rust een kopbal uit zijn doel moest ranselen.

In de tweede helft sloeg de vermoeidheid toe bij DVC ’59. Licht geblesseerde spelers gingen steeds meer achteruit lopen. Het gevolg was dat EHS ’85 meer terug in de wedstrijd kon komen. In de 65e minuut resulteerde dat in de aansluitingstreffer via Richard Fuhler: 1-2.

DVC’59 kreeg hierna via Lars Jakobs en Jeffrey Mink wel kansen om de 1-3 te scoren, maar het geluk ontbrak. DVC’59-trainer Dennis Bruns: ,,Ik had het gevoel dat wij niet meer bij machte waren om nog iets te proberen. Misschien waren wij wel meer bezig om de 1-2 te verdedigen dan de 1-3 te maken.’’

Uiteindelijk was het Joey Hemme die tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnenschoot. Eindstand 2-2. De teleurstelling over het missen van de winst was groot bij DVC ‘59. ,,Maar we zijn ook blij met het eerste puntje. En als er één schaap over de dam is, volgen er vaak meer”, aldus Dennis Bruns.