Lentini Caciano met het shirt van FC Emmen. Zijn familie is trots.
Lentini Caciano met het shirt van FC Emmen. Zijn familie is trots.

Lentini Caciano tekent contract bij FC Emmen

Sport

EMMEN - De negentienjarige Lentini Caciano heeft een profcontract bij FC Emmen getekend. Het gaat om een verbintenis voor twee seizoenen met een optie op een derde jaar.

Caciano kwam via Eems Boys (Delfzijl) en GVAV-Rapiditas (Groningen) in 2013 bij de jeugd van PEC Zwolle terecht. Daar speelde hij tot 2019, waarna hij de overstap maakte naar FC Emmen. Bij de roodwitten begon hij in Onder 19, waarna al snel de overstap naar Onder 21 volgde.

In oktober vorig jaar maakte de speler in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen zijn debuut in de hoofdmacht.  Vier dagen later maakte hij zijn basisdebuut in het bekerduel tegen FC Eindhoven. In totaal kwam hij tot zes optredens, waarin hij een uitstekende indruk maakte als schaduwspits. In december maakte een blessure in de thuiswestrijd tegen PEC Zwolle een eind aan deze mooie reeks.  Naar verwachting zal Caciano dit seizoen nog wel terugkeren bij de eerste selectie.

,,Ik begon lekker aan dit seizoen, dus die blessure kwam op een heel vervelend moment. Gelukkig gaat het steeds beter en ik hoop dat ik snel kan terugkeren. Het vertrouwen dat de club in me uitspreekt met dit contract geeft me alleen maar meer motivatie om dat zo snel en zo goed mogelijk te doen’’, aldus de speler.