Geke Hoogstins en Rineke Marwits verrichten de opening van de Roeg! Hoek met zadenbibliotheek (foto Facet).
Geke Hoogstins en Rineke Marwits verrichten de opening van de Roeg! Hoek met zadenbibliotheek (foto Facet).

Nieuwe Roeg! Hoek en zadenbibliotheek in Facet Emmen centrum

Algemeen

EMMEN - Facet Emmen centrum heeft woensdag haar vernieuwde Roeg! Hoek met zadenbibliotheek geopend. Natuurliefhebbers van alle leeftijden kunnen hier terecht voor groene informatie. Ook kunnen ze zaden halen of brengen. 

De feestelijke opening werd verricht door theatermaker Geke Hoogstins en Facet-teammanager Rineke Marwits. Beide dames delen een passie voor natuur en duurzaamheid. 

Hoogstins vertelde een inspirerend verhaal over de transformatie van een saai aardappelveld tot een bruisende natuurtuin met heide en jeneverbessenstruiken. Door het creëren van poelen bloeiden deze oorspronkelijke planten vanzelf weer op. Dit laat het belang van zaadjes goed zien en de verrassende kracht van de natuur. Marwits benadrukte de bijzondere rol van de zadenbibliotheek, een project dat draait om samenwerking en het delen van zaden.

Facet, de organisatie voor cultuur en educatie in Emmen, biedt met de Roeg! Hoek een levendige plek voor natuurliefhebbers. Het is bedoeld als ‘groen hart’ waar de Emmense natuur ontdekt kan worden. De zadenbibliotheek biedt de mogelijk die natuur ook mee te nemen. Er zijn zaden te vinden, die goed groeien in Zuidoost-Drenthe. Bezoekers kunnen niet alleen kennis opdoen, maar ook actief bijdragen aan de biodiversiteit door het maken van een eigen ‘zaadbommetje’. Of iemand nu een doorgewinterde tuinier is of net begint, iedereen is welkom om zaden te komen halen of brengen.

Vanuit de Roeg! Hoek organiseert Facet tevens regelmatig workshops en creatieve middagen voor jong en oud waar van alles is te leren over tuinieren, natuurbehoud en duurzaamheid. Meer informatie is te vinden op www.facet-emmen.nl/roeg.