De kraam van de Lions Club Emmen in De Weiert.
De kraam van de Lions Club Emmen in De Weiert.

Lions verkopen ‘siepels en walnoten’ voor Sigrids Garden

Algemeen

EMMEN - Lions Club Emmen is gestart met de verkoop van ‘siepels en walnoten’ om geld in te zamelen voor Sigrids Garden. In dit inloophuis aan de Weerdingerstraat in Emmen kunnen mensen met kanker, ex-patiënten en familieleden terecht om ervaringen uit te wisselen.

De verkoopkraam van de Lions was zondagmiddag voor het eerst te vinden in winkelcentrum De Weiert in Emmen. De komende weken staan ze op 6 en 7 april bij Kom in de Kas, zijn ze te vinden bij Pop en Shop op 25 april en staan ze in De Weiert tijdens de koopzondagen van 28 april en 26 mei. 

De eerste verkoopdag was direct al goed voor een opbrengst van enkele honderden euro’s. Het aanbod bestaat dan ook uit kwaliteitsuien van de akkers aan de Bladderswijk bij Oranjedorp. Echte A-kwaliteit en dat geldt ook voor de walnoten. 

,,Echt iedere cent die binnenkomt gaat naar Sigrids Garden”, zegt president Roel Barkhof van Lions Club Emmen. ,,Dat kan doordat de uien beschikbaar zijn gesteld door één van onze leden die ze zelf verbouwd. De walnoten komen via een bevriend bedrijf, waar we ook een speciale verpakkingsmachine mochten gebruiken om de siepels en de walnoten keurig in netjes te doen en van labels te voorzien.” Op de vraag waarom uien en walnoten, zegt Roel Barkhof: ,,We zochten een origineel product of artikel passend bij de streek en bij het jaargetijde om aan de man te brengen. Het werden dus siepels uit de grond van Oranjedorp en walnoten omdat we in de paasperiode zitten.”