De overhandiging van de cheque voorafgaand aan de Winterlauf in Emlichheim.
De overhandiging van de cheque voorafgaand aan de Winterlauf in Emlichheim.

Winterlauf steunt Stichting Isabelle met 500 euro

Algemeen

SCHOONEBEEK - De deelnemers aan de Winterlauf-loopevenementen hebben 500 euro bijeen gebracht voor de Stichting Isabelle in Schoonbeek. De cheque werd onlangs overhandigd in het Duitse Emlichheim, de plek van laatste Winterlauf van dit seizoen.

Aan de loopevenementen Winterlauf wordt deelgenomen door loopgroepen uit Uelsen, Emlichheim, Veldhausen, Coevorden en Schoonebeek. Gedurende de winterperiode wordt elke maand afwisselend in Duitsland en Nederland een bepaalde afstand gelopen in één van de genoemde plaatsen. Er zijn hardlooproutes van 5 en 10 kilometer, maar ook een wandelroute. Van het inschrijfgeld wordt telkens één euro per persoon gespaard voor een goed doel. Dit jaar heeft de organisatie besloten dat het geld ten goede komt aan Stichting Isabelle.

Stichting Isabelle is vernoemd naar Isabelle Klingenberg, de dochter van Hellen en Toby Klingenberg uit Schoonebeek. Het meisje is op 23 februari 2021 op 8-jarige leeftijd om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Ter nagedachtenis aan hun dochter hebben Hellen en Toby de Stichting Isabelle opgericht, die zich inzet voor de verwezenlijking van haar ideeën en idealen. De stichting houdt zich met name bezig met dierenwelzijn, milieu en verkeersveiligheid.

Voor aanvang van de afsluitende loop in Emlichheim werd de cheque van 500 euro overhandigd aan Hellen, Toby en zus Ellenoor Klingenberg. Dat gebeurde door Arend Brink en Harrie Kramer, nauw betrokken bij de organisatie van Winterlauf. Het geld werd dankbaar in ontvangst genomen en krijgt een goede bestemming.