Hier gaat het goed voor de Veendammers, maar de wedstrijd werd verloren (foto Bert Springer)
Hier gaat het goed voor de Veendammers, maar de wedstrijd werd verloren (foto Bert Springer)

Honkballers Bedrocks goed van start na de zomerstop

Algemeen

EMMEN - Na een zomerstop van ongeveer zes weken is de honkbalcompetitie weer van start gegaan. Zondag ontving Bedrocks H1 in Emmen het tot dan toe ongeslagen The Blokes uit Veendam. Er werd een 6-1 zege geboekt.

De uitwedstrijd had Bedrocks nipt verloren en ook ditmaal waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Voorafgaand aan het duel mocht pupil van de week, Mathijs Pepping, de eerste bal gooien en met de mannen op de foto. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Albert Ramakers.

Bedrocks startte met Melvin Brandjes op de heuvel en zijn broer Robin achter de plaat. The Blokes kwam goed uit de startblokken met twee honkslagen, maar door uitstekend verdedigend werk bleven de Veendammers steken op het tweede honk. In de gelijkmakende slagbeurt namen de Bedrocks een 2-0 voorsprong door een 2-honkslag van gelegenheidsoutfielder Marijn Mast en honkslagen van Robin Brandjes, Kilian Alderlieste en Scotty van den Berg.

In de 2e inning stuurde pitcher Melvin Brandjes drie van de vier Veendammer slagmensen met 3-slag terug naar de dugout. De Bedrocks kwamen in hun slagbeurt ook niet tot scoren. In de 3e inning liepen de Emmenaren uit naar een 4-0 voorsprongen onder andere door 3-honkslagen van 2e honkman Leon Niehof en catcher Robin Brandjes.

Doordat de Emmenaren ijzersterk stonden te verdedigen, wist de The Blokes tot en met de 6e inning niet te scoren. Bedrocks bleefs geconcentreerd aan slag en liep uit naar 6-0 door een 2-honkslag van Scotty van den Berg en honkslagen van Ben Houthuyzen, Marijn Mast, Leon Niehof en Robin Brandjes. Laatstgenoemde was de beste slagman aan Emmer zijde met 3 uit 3.

In de eerste helft van de 7e inning wist The Blokes de eer nog te redden door 1 run te scoren. De gelijkmakende slagbeurt hoefde niet meer gespeeld te worden. Met de 6-1 eindstand was Bedrocks-coach Marco Mast dik tevreden. Daarmee is de spanning weer terug in de competitie. De Bedrocks blijven tweede met 2 punten achterstand op de The Blokes maar met één wedstrijd minder gespeeld.

De eerstvolgende thuiswedstrijden zijn op zaterdag 3 en zondag 4 september.