Afbeelding

Inwoners Emmen kunnen energietoeslag aanvragen

Algemeen

EMMEN - Emmenaren met een laag inkomen kunnen vanaf maandag 25 april 800 euro energietoeslag aanvagen.

De energietoeslag is een tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen. Huishoudens met een inkomen tot maximaal 120 procent van de bijstandsnorm komen in aanmerking. Het gaat om één bedrag per huishouden. 

Automatisch

Inwoners die recht hebben op de energietoeslag en bekend zijn bij de gemeenten omdat ze gebruik maken van de gemeentelijke regelingen voor minima of omdat ze kwijtschelding krijgen voor gemeentelijke belastingen ontvangen voor 5 mei automatisch 800 euro energietoeslag op hun rekening. Dit geldt ook voor inwoners die een aanvulling op hun AOW-uitkering ontvangen van de Sociale Verzekeringsbank. Deze inwoners krijgen vooraf een brief van de gemeente over de toekenning van de energietoeslag. Inwoners met een bijstandsuitkering die geen kostendeler zijn, hebben vóór 1 april de 800 euro energietoeslag automatisch ontvangen. 

Inwoners met een laag inkomen die de energietoeslag niet automatisch ontvangen, kunnen de energietoeslag zelf aanvragen. Dit kan via de website van de gemeente emmen.nl/energietoeslag. Hier is vanaf 25 april ook alle informatie te vinden over de voorwaarden en de aanvraagprocedure. 

Hulp bij aanvragen

Inwoners die moeite hebben om zelf de energietoeslag via de website aan te vragen, kunnen hierbij hulp krijgen van medewerkers van het Geldloket Emmen of terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid bij de bibliotheken.