De medewerkers zijn blij met de smenwerking. Foto: Marielle Hensums.
De medewerkers zijn blij met de smenwerking. Foto: Marielle Hensums.

Kunstbeweging en bibliotheek samen verder als Facet

Algemeen

EMMEN - Bibliotheek Emmen en De Kunstbeweging gaan met ingang van zaterdag 9 april verder onder de naam Facet.

Deze nieuwe naam staat symbool voor het veelzijdigheid en veelkleurigheid van de Emmense samenleving, haar inwoners en het brede aanbod van Facet. Alle facetten komen aan de orde. De nieuwe organisatie staat midden in de samenleving en wil met taal, kunst en cultuur een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Emmen en haar inwoners.

,,We zijn dé plezierige plek waar we met taal, kunst en cultuur werken aan de ambities en uitdagingen van de gemeente Emmen en de inwoners. Wij dragen bij aan een vaardige samenleving waarin iedereen taalvaardig is, digitaal mee kan komen en toegang heeft tot de informatie die je nodig hebt voor een rol in de maatschappij. Met de creatieve kracht van kunst stimuleren wij inwoners en organisatie in hun ontwikkeling. We bevorderen cultureel plezier in wijken en dorpen zodat iedereen die wil mee kan doen en zich kan ontwikkelen’’, legt directeur/bestuurder van Facet Nicole Stiekema uit. 

Facet biedt plezierige ontmoetingsplekken voor iedereen uit de gemeente Emmen. Iedereen is welkom. Bij Facet gaan plezier en ontwikkeling hand in hand. Dit is de plek waar inwoners zichzelf kunnen ontwikkelen, uitdagen of laten inspireren. Voor eigen plezier, talentontwikkeling of om de noodzakelijke vaardigheden te leren die de maatschappij van hen vraagt. Facet geeft met een divers aanbod aan cursussen, bijeenkomsten, activiteiten, persoonlijke hulp, ontmoeting, materialen, advies, en nog veel meer, invulling aan ‘ontdekken, oriënteren en ontwikkelen en ontmoeten’ via taal, kunst en cultuur.