De timecruisers van Abacus Theater vrolijkten de opening op. Foto: Bennie Wolbers.
De timecruisers van Abacus Theater vrolijkten de opening op. Foto: Bennie Wolbers.

Het Oude Centrum in Emmen is er weer helemaal klaar voor

Algemeen

EMMEN - Met het leggen van de laatste stenen is donderdag de renovatie van Het Oude Centrum in Emmen afgerond.

De vervanging van de riolering en herinrichting heeft ruim een jaar geduurd. Sinds eind 2020 is er hard gewerkt door het bedrijf Avitec. Op basis van het ontwerp dat samen met ondernemers in het gebied gemaakt is, heeft men Het Oude Centrum voorzien van nieuwe riolering en het openbaar gebied een facelift gegeven. 

Wethouder René van der Weide: ,,De riolering was aan vervanging toe en dat was een mooie kans om Het Oude Centrum aan te pakken en de kwaliteit van het openbaar gebied te verbeteren. Want de stenen moesten er immers toch uit om de riolering te vervangen. Of, zoals we dat noemen, werk met werk maken. We kijken terug op een mooi proces samen waarbij ieder idee is gehoord, gewogen en waar mogelijk meegenomen in het ontwerp. Midden in de coronacrisis ging Avitec aan de slag, waarbij de bereikbaarheid van de winkels continu gegarandeerd is gebleven. Het Oude Centrum is weer zo goed als nieuw, met respect voor het oude, groene en authentieke karakter”

Ook de ondernemers zijn blij. Vanzelfsprekend omdat de intensieve ‘verbouwing’ achter de rug is en bovenal vanwege het eindresultaat. Willem Meijer, voorzitter belangenvereniging Het Oude Centrum: ,,Het gebied is toekomstbestendig geworden door de nieuwe riolering. Door het aanbrengen van meer groen, de straatzinnen en de mooie verlichting hebben we nu een verblijfsgebied waar de openbare inrichting bijdraagt aan het winkelen.’’