Vos gaat in het prentenboek een stukje rijden.
Vos gaat in het prentenboek een stukje rijden.

Peuters uit Emmen krijgen gratis prentenboek

Algemeen

EMMEN - Alle twee- en driejarigen uit de gemeente Emmen kunnen tot en met 5 februari gratis het prentenboek Vos gaat een stukje rijden ophalen in de bibliotheken in Emmen, Emmer-Compascuum, Klazienaveen en Nieuw-Amsterdam.

Een lidmaatschap van de bibliotheek is niet verplicht. Kinderen kunnen tot 19 jaar overigens gratis lid worden van de bibliotheek.

Voorlezen is leuk en belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Voorlezen is goed voor de band tussen ouder en kind. Daarnaast ervaren kinderen die veel worden voorgelezen een voordeel zodra ze naar de basisschool gaan, doordat ze sneller zelf leren lezen en minder moeite hebben met spellen en begrijpend lezen. De actie is een samenwerking tussen Stichting Peuterwerk, OKCE, de bibliotheek en de gemeente. Zij vinden het belangrijk dat ieder kind goede kansen krijgt om zich te ontwikkelen. In totaal zijn er 1800 prentenboeken. 

Wethouder Robert Kleine: ,,Voor mij als wethouder van jeugd en onderwijs staat één ding bovenaan: alle kinderen in onze gemeente moeten kansrijk op kunnen groeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Voorlezen draagt bij aan de ontwikkeling en de woordenschat. Daarom bieden wij de jongste generatie een gratis boek aan, maak er gebruik van!” 

Op de voorscholen en kinderopvanglocaties wordt er ruim aandacht besteed aan het voorlezen aan jonge kinderen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek Vos gaat een stukje rijden centraal. Er wordt voorgelezen uit het boek, liedjes gezongen en allerlei leuke activiteiten georganiseerd waarin het vosje de hoofdrol speelt.