Afbeelding

Lefier geeft huurwoningen in Emmen energielabel A

Algemeen

EMMEN - Verhuurder Lefier geeft dertig woningen in de Emmer wijk Emmermeer het energielabel A. De klus moet begin volgend jaar geklaard zijn.

Komend jaar worden er in alle werkgebieden van Lefier Label A-verduurzamingsprojecten opgeleverd of opgestart. Tot en met 2024 krijgen 2.500 bestaande woningen deze duurzaamheidsupgrade. Verduurzaming van woningen naar energielabel A is de snelste en meest efficiënte manier om op korte termijn forse energiebesparing te realiseren. Voor huurders betekent dit dat zij na de verduurzaming een comfortabele woning terugkrijgen, maandelijks een veel lagere energierekening ontvangen en bovendien een woning huren die klaar is voor de gasloze toekomst. Voor Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier, kan de verduurzaming niet snel genoeg gaan: ,,Niet alle woningen die wij verhuren, zijn geschikt om te verduurzamen naar Label A. De woningen waarbij dit wel kan, pakken we de komende jaren zo snel mogelijk aan. Ondertussen kijken we natuurlijk ook naar sloop en nieuwbouw, plaatsen we zonnepanelen op de daken van huurwoningen en voorzien we huurders van energiebesparende hulpmiddelen.”

Kenmerken van verduurzaamde woningen met energielabel A zijn de optimale isolatie, duurzame installaties en zonnepanelen. De woningen zijn in de meeste gevallen nog niet gasloos. ,,Dat is op dit moment nog een stap te ver voor veel bestaande woningen. Al onze nieuwbouw is uiteraard al wel van het gas af en verduurzaamde woningen zijn er klaar voor’’, licht Witzenburg toe.