Anita Louwes is de lijsttrekker van de PvdA in Emmen.
Anita Louwes is de lijsttrekker van de PvdA in Emmen.

Veel nieuwe namen op kieslijst PvdA Emmen

Algemeen

EMMEN - Het bestuur van de PvdA in Emmen heeft de concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Veel namen zijn nieuw.

,,Het is een mooie mix van jong en oud, ervaring en talent en we zijn blij met de verhouding man-vrouw en de spreiding over de gemeenten”, zo licht afdelingsvoorzitter Sander Klamer toe. 

Bijna de helft van de kandidaten stond niet eerder op de kandidatenlijst van de PvdA. Eerder werd al bekend dat de huidig fractievoorzitter Anita Louwes is gekozen tot lijsttrekker. Zij wordt op de lijst gevolgd door de wethouders voor de PvdA in Emmen Raymond Wanders en Guido Rink. Op plek vier keert Trijntje Hummel uit Klazienaveen terug als kandidaat-raadslid. 

In de top tien is ook een plaats ingeruimd voor nieuwkomers Arno de Vries uit Emmer-Compascuum, Vianna Spang uit Klazienaveen en Richard Zuiderveld uit Emmen. 

Lijsttrekker Anita Louwes is ‘zeer tevreden’ met de conceptlijst. ,,Ik zie vrijwel over de gehele lijst allemaal uitstekende kandidaten om de ideeën van de PvdA uit te dragen. Ik zie er naar uit om met deze mensen te mogen werken aan een nog mooiere gemeente Emmen waar iedereen mee kan doen.’’ 

Later deze maand zullen de leden het programma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 vaststellen. Op dit moment heeft de PvdA zeven zetels in de gemeenteraad.