Daniël Lohues.
Daniël Lohues.

Wie wordt de opvolger van Daniël Lohues?

Algemeen

EMMEN - De provincie is op zoek naar kandidaten voor de Culturele Prijs. De winnaar wordt de opvolger van Daniël Lohues.

Deze oeuvreprijs is een waardering voor jarenlange prestaties in één of meerdere kunstdisciplines. Kandidaten aanmelden kan tot 10 januari via cultuurprijzen.drenthe.nl.

Personen, groepen of instellingen die zich onderscheiden in één of meerdere van de volgende disciplines komen in aanmerking voor de Drentse Cultuurprijs: architectuur, amateurkunst, beeldende kunst, cultuurhistorie, dans, muziek, fotografie en film, vormgeving en design, theater en letteren. De winnaar van de prijs laat zich enerzijds inspireren door Drenthe, anderzijds verrijkt deze in belangrijke mate het culturele landschap van Drenthe. Prijswinnaars uit vorige jaren zijn de zanger Daniël Lohues, fotograaf Harry Cock, architect Cor Kalfsbeek en schrijver Gerard Stout. 

De feestelijke prijsuitreiking is op maandag 11 april. Dan zal ook Daniël Lohues, winnaar van de Culturele Prijs, gehuldigd worden. Deze uitreiking was door Coronamaatregelen uitgesteld. De Culturele Prijs van Drenthe bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een bronzen legpenning.