Afbeelding

Sinterklaas met Pieten naar Zwartemeer

Algemeen

ZWARTEMEER - Sinterklaas brengt zaterdag vanaf 14.00 uur een bezoek aan Zwartemeer. Hij zal samen met zijn Pieten een feestelijke rondrit door het dorp maken.

Dit keer komt de Sint niet per boot maar met een heuse motortrike naar Zwartemeer. Zijn Pieten maken gebruik van een huifkar, waar de kinderen hun tekeningen af kunnen geven in een visnet. Tevens strooien de Pieten zakjes met daarin pepernoten. 

De stoet start op de Eemslandweg en daarna gaat het naar de Klemstrook, De Blokken, richting sporthal, dan weer richting Kamerlingswijk en weer richting Eemslandweg voor de winkels langs. In verband met de coronamaatregelen is er dit jaar geen Sinterklaasfeest in de zaal, maar toch wordt gezorgd voor een mooi kinderfeest. 

De organisatie van de Sinterklaasontvangst is in handen van de Handels Vereniging Zwartemeer (HVZ), die ook dit keer uitpakt met een grote Sint-Kerstactie. Deze gaat komende zaterdag van start.

Bij aankopen vanaf 5 euro bij de deelnemende winkeliers kan de consument de kassabon met daarop z’n naam en telefoonnummer inleveren. Op deze manier maakt men bij elke deelnemende winkelier kans op 50 euro aan waardebonnen. Tevens worden er wekelijks op de zaterdag slagroomtaarten verloot. Dit is op 27 november, 4 december, 11 december en 18 december. Elke deelnemende winkelier stelt een taart ter beschikking en in totaal gaat het dus om elf slagroomtaarten. De trekking van de waardebonnen vindt plaats na de Kerst. 

De leden en steunende leden van de HVZ willen op deze manier bijdragen aan fijne feestdagen voor iedereen.

!