Verdedigend waren er soms hachelijke momenten voor het doel van Roswinkel, maar doelman Ricardo Prins de nul te houden. (foto Bennie Wolbers)

Verdiende zege Roswinkel op SVBC

Algemeen

ROSWINKEL – Sportclub Roswinkel heeft zondag een verdiende zege geboekt op SVBC. Op eigen terrein werd met 2-0 gewonnen.

Het zijn al jaren dikke vrienden, Cor Lubach en Geert Katoen. Zondagmiddag stonden de twee als trainer tegenover elkaar in de derby tussen Roswinkel en SVBC en dus waren het even geen vrienden.

De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 5e minuut op 1-0 door een doelpunt van Roy van der Sluis, die attent reageerde nadat de bal door twee verdedigers bij de eerste paal werd gemist. Roswinkel bleef hierna de bovenliggende partij, alleen was trainer Cor Lubach niet tevreden hoe voor het doel van SVBC te gehaast werd gespeeld en verkeerde keuzes werden gemaakt.

In de tweede helft stond er een ander SVBC in het veld, want trainer Geert Katoen deed enkele omzettingen. Roswinkel had daar moeite mee had. Cor Lubach: ,,Wij kwamen daardoor niet meer in de duels en gaven te veel ruimte weg.’’

SVBC kreeg in deze fase een grote kans, maar doelman Ricardo Prins verrichtte in een één op één situatie een voortreffelijk redding. Dat was eigenlijk het keerpunt in de wedstrijd, want hierna kreeg Roswinkel weer grip op de wedstrijd. De thuisploeg nam weer het initiatief en had een veldoverwicht. SVBC kreeg nog wel een mogelijkheid via een afstandsschot, maar het bleef lang 1-0. Een kwartier voor tijd viel voor Roswinkel de beslissende 2-0 via Dylan Bulle.