De succesvolle handballers van HVC. Foto: Marchel Frome.
De succesvolle handballers van HVC. Foto: Marchel Frome.

Handballers HVC naar EK voor clubteams

Sport

BARGER-COMPASCUUM - De beachhandballers van HVC uit Barger-Compascuum doen volgende maand mee aan het het Europees kampioenschap voor clubteams in Palermo.

HVC, in de zaal uitkomend in de landelijke tweede divisie, wist vorige maand de nationale titel in de wacht te slepen. Dat betekende plaatsing voor de strijd om de Champions Cup. Van 7 tot en met 10 oktober speelt HVC in Italië met vijftien andere landskampioenen om het clubkampioenschap van Europa.

Voorzitter René Hof is trots op de ploeg. ,,Het is een unieke kans de club op internationaal niveau te laten zien. Barger-Compascuum tegen Zagreb, dat gaan we misschien nooit meer meemaken.”
Begin oktober stappen de HVC-ers op het vliegtuig naar het eiland Sicilië. De ploeg bestaat onder anderen uit Marko Heijnen, oud-eredivisiespeler Yannick Meijeringh en international Stijn Steenhuis. Laatstgenoemde heeft in juli met het Nederlands team meegedaan aan het EK Beach Handball in het Bulgaarse Varna.

In Palermo wordt HVC gecoacht door Annelies Smeets. Zij was de afgelopen anderhalf jaar de trainster van eredivisionist E&O uit Emmen. Tijdens het gouden NK in Blaricum stond Smeets al voor de groep en loodste ze HVC naar de eindzege.
Doelman Meijeringh heeft zin in het EK. ,,In de zaal zijn we actief op het derde niveau van het land en spelen we om lijfsbehoud, op het zand mogen we ons met de Europese top meten. Erg knap van een vereniging met nog geen honderd leden. We gaan Drenthe, Barger-Compascuum en HVC op de kaart zetten en van deze waanzinnige ervaring genieten.”