Afbeelding

Kunst & Cultuurroute in Nieuw-Amsterdam

Algemeen

NIEUW-AMSTERDAM - Nieuw-Amsterdam en Veenoord staan zaterdag 2 oktober in het teken van Kunst & Cultuurroute De Verbinding. Kunstenaars tonen dan werk in diverse ateliers en cultuurhistorische gebouwen. 

Vorig jaar kon de kunstroute niet doorgaan vanwege corona. Misschien daarom is er dit keer extra veel belangstelling van kunstenaars, ook van ver buiten de regio. ,,Het belooft een mooie route te worden’’, zo stelt de organisatie.

Het werk van de kunstenaars varieert van schilderingen, tekeningen, sieraden, keramiek en beeldhouwwerken. Op een aantal locaties spelen musici die hiermee zorgen voor een gezellige sfeer. Belangstellenden kunnen op de diverse locaties terecht van tussen 11.00 en 17.00 uur.

De drie basisscholen in Nieuw-Amsterdam, Veenoord en Zandpol dragen hun steentje bij met het kunstproject Kadinsky - Kleur & Klank, verzorgd door kunstenaar Marion Mencke. De kinderen tonen zelf gemaakte kunstwerken in hun eigen school. 

De route gaat langs ateliers en cultuurhistorische locaties waar men ook informatie kan vinden over de geschiedenis van het Drentse tweelingdorp. De aaneengeschakelde locaties vormen een fietsroute van 17 kilometer, die ook met de auto te rijden is. Meer informatie is te vinden op de website www.kcroutedeverbinding.nl.