Bert Fuhler en wethouder Guido Rink maken een ritje in de nieuwe waterstoftractor (foto Bennie Wolbers).
Bert Fuhler en wethouder Guido Rink maken een ritje in de nieuwe waterstoftractor (foto Bennie Wolbers).

Primeur in Barger-Oosterveld: de waterstoftractor

Algemeen

BARGER-OOSTERVELD - Loon- en verhuurbedrijf Fuhler in Barger-Oosterveld heeft gisteren gezorgd voor een primeur. Bij het bedrijf werd de eerste waterstoftractor van het Noorden afgeleverd.

Fuhler is al jaren bezig met verduurzaming binnen zijn bedrijf. De aanschaf van de waterstoftractor is wat  dit betreft een belangrijke stap. De krachtpatser zal ingezet worden bij werkzaamheden voor het Waterschap Vechtstromen.

Een tractor op waterstof kan hetzelfde presteren als een tractor op diesel, maar de kosten liggen wel een stuk hoger. Daarnaast is het tanken van waterstof nog in volle ontwikkeling. Daar waar een tractor een dag kan rijden op een volle tank diesel, kan de tractor op waterstof maar vijf uur draaien. Toch gaat Fuhler deze uitdaging aan omdat het bedrijf groener en duurzamer wil werken. Voor de auto’s van de onderneming is dan ook gekozen voor elektrisch rijden. Fuhler heeft het volle vertrouwen in de duurzame ontwikkelingen van de toekomst.

Gisteren kwam wethouder Guido Rink op bezoek om de nieuwe groene tractor te bewonderen. Samen met directeur Bert Fuhler maakte hij een ritje op het bedrijfsterrein.